Werk

Naast zijn tai chi lessen, werkt Johan aan een aantal kunstprojecten. Hier een selectie van recente werken.

Nieuws

Augustus 2021. Johan is sinds dit voorjaar ook te vinden op Instagram als @j.m.s.cornelissen. Volg hem daar om op de hoogte te blijven van recent werk.

Augustus 2020. Al ruim tien jaar geleden publiceerde Johan zijn boek De aarde is onder mijn voeten. Bij dit boek hoort een website waar de reis van de kunstenaar is te volgen aan de hand van foto’s, fotoreeksen, tekeningen, geluidsopnames, satellietbeelden en meer. In de zomer van 2020 is de site helemaal opnieuw gebouwd, zodat al het werk van Johan weer online te vinden is op deaardeisondermijnvoeten.nl.

Samsara (2020)

Bomen

Labyrint (2013)

Van 5 tot 7 juli 2013 vond Festival Kunst van het Vieren: Ode aan Vreemdgaan en Thuiskomen in de Mozes & Aäronkerk te Amsterdam plaats. Als onderdeel van dit Festival legde Johan Cornelissen een enorm labyrinth van zand en kiezels in de kerk. Hier enkele foto’s

One Year (2012)

A visual journey through a year by means of 12 sculptures, celebrating 40 years of “Ik en de Anderen” (‘72 - ‘12), a training program for personal development, carried out by “Bout & Parners” office, in collaboration with “De Baak”. Concept, sculptures, drawings, design by Johan Cornelissen. Photography by Helena Arendts.

Download One Year by Johan Cornelissen in low resolution or high resolution (13mb).

De aarde is onder mijn voeten (2008)

In De aarde is onder mijn voeten beschrijft de auteur Johan Cornelissen hoe hij als kunstenaar zijn horizon verbreedde door te reizen. In zijn reis over de evenaar vergeleek hij de werkelijkheid met de abstractie van de lijn.

Het boek

De aarde is onder mijn voeten

Het eerste deel van het boek, De kunstenaar die reist, schetst de ontwikkeling van de kunstenaar aan de hand van de reizen die hij maakte en hem inspireerden. Deel twee: De reis als kunst, geeft een beeld van de kunstprojecten die uit het reizen voort kwamen, waarbij de reis uitgangspunt en onderwerp van de kunstwerken is, zoals de reis over de Evenaar. In het derde deel: De kunst van het creatief proces, gaat de auteur op zoek naar mogelijke wetmatigheden van creativiteit en creatieve processen.

De website

Op de website deaardeisondermijnvoeten.nl staan de afgebeelde werken uit het boek in kleur. De site biedt ook aanvullingen zoals fotosequenties, (waar het afgebeelde werk in het boek deel van uit maakt), geluidswerken en artikelen. Daarnaast kunnen de in het boek bezochtte plaatsen met een klik via Google Earth worden bekeken.